individuele hondentraining, hondencursus, hondenschool, trekken aan de lijn, ontspannen wandelen met de hond, plezier voor je huisdier

Individuele hondentraining / hondencursus

Opvoeden en trainen van je hond is leuk en geeft jarenlang plezier

 

De individuele hondencursussen stellen mij in staat volledig in te spelen op jullie wensen en behoeften en biedt gelegenheid al je vragen rondom de opvoeding en/of het gedrag van je hond te beantwoorden. Iedere cursus is dan ook uniek en op maat gemaakt. Geschikt voor pups, pubers, volwassen honden en herplaatsers, zolang je maar investeert in kennis. Uiteindelijk ben jij diegene die verantwoordelijk is voor de opvoeding en training en is het aan mij de taak je daarin te begeleiden. Tijdens de cursus wordt niet alleen aandacht gegeven aan de praktijk; theorie heeft ook een essentiële functie. Ik vind het belangrijk dat eigenaren leren eigen én andere honden goed te 'lezen' om de communicatie te bevorderen en problemen te voorkomen. Inzicht in hondentaal en leerprocessen zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met je hond(-en) en dus ook weet hoe de training aan te pakken en in te schatten of jouw wensen wel reëel zijn. Verdieping in het wezen hond zal automatisch resulteren in een betere samenwerking. Uiteindelijk is het mijn doel je voldoende bagage mee te geven, zodat je met de aangereikte methodieken en lesstof zelf in staat bent creatief na te denken.

Individueel plan

Tijdens onze eerste afspraak bespreken we jouw verwachtingen en wensen, ik vertel je meer over mijn werkwijze en verwachtingen. Wellicht heb je net een pup of herplaatser en wens je om die reden professionele begeleiding óf loop je ergens tegenaan in de opvoeding zoals bijvoorbeeld trekken aan de lijn, niet hierkomen, reactief gedrag? Ik zal tijdens de intake een heleboel vragen stellen om de situatie in kaart te brengen en observeer daarbij de hond; eventueel gevolgd door een korte wandeling. Op basis van dit gesprek wordt er een individueel plan opgesteld en per mail naar toegestuurd. Dit betekent dat ieder plan uniek is én afgestemd op de hond en baas. 

 

Positieve training

Ik zal jullie begeleiden in de trainingsmethodieken en het nodige huiswerk meegeven. Er wordt altijd op een positieve manier getraind; bij voorkeur met een clicker. Er wordt geen gebruik gemaakt van negatief corrigerende middelen zoals slipkettingen, schokbanden e.d. 

 

Verdieping

Ik vraag hondeneigenaren zich altijd te verdiepen in het individu. Dat klinkt heel gemakkelijk en voor de hand liggend. Echter blijkt dat in de praktijk toch niet altijd het geval te zijn en zijn wij mensen doorgaans vooral bezig met het invullen van onze behoeften. Daarbij verliezen wij het individu, de hond in dit geval, vaak toch wel uit het oog. Om je een beeld te geven over mijn denkwijze raad ik je aan het artikel 'een aspirientje als symptoombestrijder' te lezen. Tenslotte dient de training ook in dienst te staan van het hondenwelzijn.

Voordelen individueel plan

 • Individuele hondentraining hoeft niet duurder te zijn als een groepscursus; u bereikt vaak meer in minder lessen
 • Les aan huis (of in de buurt); 
 • Het gezin kan gezamenlijk de lessen volgen
 • Flexibel; dag(-en) en tijd(-en) worden gezamenlijk afgestemd
 • Oefeningen en uitleg op maat én in jullie tempo
 • Keuze uit diverse lespakketten

Praktijk én theorie

 • Lichaamstaal hond en begeleider
 • Leerprocessen en trainingsmethodieken
 • Natuurlijke én instinctieve behoeften 
 • Belevingswereld van de hond
 • Lijnvoering
 • Aanleren van basiscommando's
 • Creëren van een band tussen hond en baas

Binnen een straal van 10 km vanaf mijn woonadres in Zwanenburg worden er geen reiskosten berekent; zie ook de algemene voorwaarden