Wie ben ik?

Michelle Stuij Plezier voor je huisdier

Ik ben Michelle Stuij, 34 jaar en van jongs af gaan gek op dieren! Als kind had ik konijnen, diverse vogels en liet ik dagelijks de hond uit van de buren. Vervolgens kreeg ik dan eindelijk mijn lang gekoesterde wens…een eigen hond. Banjer was zijn naam. Daarnaast was ik veel te vinden op de manege en diverse (pension-)stallen in de buurt. Door mijn jarenlange ervaring met uitdagende paarden met gedragsproblemen en/of temperament heb ik geleerd mijn sensitiviteit te gebruiken en in te zetten.

 

Ik ben lange tijd werkzaam geweest als project coördinator in het bedrijfsleven en als mede-eigenaar van diverse ondernemingen samen met mijn partner.  Wij hebben een zoon die ook gek is op dieren en hebben diverse huisdieren gehad. Nu zijn wij in het bezit van twee katten en één hond. Ik vind het prettig om dieren een tweede kans te geven en hen te begeleiden naar een nieuwe leefomgeving; zodoende dat onze huisdieren herplaatsers zijn.  Niet altijd even makkelijk aangezien je de historie niet kent, maar met liefde, kennis, positiviteit en geduld een mooie uitdaging!

 

Ik kwam op gegeven moment tot de conclusie dat ik een andere richting op wilde gaan wat betreft werken. Zoals in de volksmond wordt gezegd; een carrière switch. Ik spreek liever over een gevoelsmatige switch. Iets doen waar je hart en passie ligt; dat is mijn drijfveer geweest om hier gehoor aan te geven en de achterliggende gedachte aan het opstarten van deze onderneming. Ik ben een echt mensenmens met een passie voor dieren en natuur! Ik heb veel praktijkervaring met katten, honden en paarden, helaas ook met ernstig zieke patiënten. Om mijn praktijkkennis op het gebied van honden meer kracht bij te zetten ben ik begin 2017 van start gegaan met de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. De opleiding is gebaseerd op een positieve en vriendelijke leermethode waarbij er geen sprake is van dwang. Positiviteit en samenwerking vind ik belangrijke pijlers. Het gaat niet alleen om het aanleren van een commando, maar juist om begrip en kennis dat leidt tot een betere omgang en samenwerking.

Opleiding en ervaring:

Januari t/m april 2017 Stage basiscursus Martin Gaus Hondenschool Spaarnwoude

Januari 2017 Certificaat Kynologisch Instructeur I Martin Gaus Academy

Januari 2017 Webinar Monique Bladder 'uitvallen aan de lijn' 

Februari 2017 Observatiedag ‘Van Stal’ 

Mei 2017 Seminar Monique Bladder

Mei 2017 Certificaat Kynologisch Instructeur II Martin Gaus Academy

Mei t/m september 2017 Stage / assistent trainer basiscursus 'Van Stal' Amstelveen

September 2017 Workshop 'leren kijken naar je hond' Fit Dog Program

Oktober 2017 EHBO voor honden Martin Gaus Academy

Oktober 2017-heden Trainer basis- vervolg en hond-paardcursus 'Van Stal' Amstelveen

November 2017 Certificaat EHBO bij honden Martin Gaus Academy

November 2017 Lezing Arnoud Buscher 'menstaalknop uit, hondentaalknop aan'

December 2017 Certificaat Kynologisch Instructeur III Martin Gaus Academy

Januari 2018 Seminar Petra Driessen 'trainingsvrij opvoeden'

November 2018 Tweedaagse cursus 'Slimme honden! De intelligentie van honden' Esteban Rivas

Februari 2019 Workshop Koninklijke Hondenbescherming 'Van weerstand, naar meestand'

Juni 2019 Instructeursopleiding Hoopers Nadac

Juni 2019 Tweedaags seminar Chiraq Patel


Onze huisdieren

Goofy

 

Goofy is een echte knuffelkont en allemansvriend! Hij maakt zich nergens druk om, behalve om eten. Goofy is samen met Heyna bij ons gekomen via een herplaatsingssite voor Burmezen. We hadden voorheen ook Burmezen (via erkende fokker) en vinden dit een geweldig ras, omdat ze erg leergierig en stabiel zijn en houden van menselijk contact. Goofy en Heyna hebben al veel meegemaakt samen en zaten op hun laatste adres opgesloten in een logeerkamer. Bij ons genieten ze sinds 2014 van alle aandacht en een tuin. Alhoewel zij hier alleen bij  een temperatuur boven de 15 graden gebruik van maken. Goofy en Heyna waren geen hond gewend en Gibsy geen katten, dus dit had enige begeleiding en tijd nodig. Ook hier maakte Goofy zich niet zo druk om, alhoewel Gibsy het daar in het begin niet mee eens was dat hij zo gemakkelijk contact maakt.

Gibsy

 

Gibsy is onze Spaanse dame en is sinds april 2016 bij ons. Een heel lief, aanhankelijk en energiek hondje, maar wel een met een rugzakje. 

Ze is in Spanje van de straat geplukt en naar een zogeheten doding station gebracht. Wat er verder in haar verleden is gebeurt weten we niet. Gibsy heeft al heel veel sprongen gemaakt dankzij veel geduld, liefde en training. We forceren niets en vragen anderen haar ruimte te respecteren. Andere honden vindt ze (met name aan de lijn) vaak spannend. Hier begeleiden we haar in. Verder is ze erg vrolijk en altijd in voor een (denk-) spelletje. Ze kent de basiscommando's goed en loopt, waar het kan, los mee in diverse wandelgebieden. Ze is inmiddels gewend aan onze 2 katten en gaat graag mee hiken, hardlopen, paardrijden, speuren...nou wat niet eigenlijk?!? :)

Heyna

 

Heyna (spreek uit als Heina) is een verlegen, maar pittig meisje. Als ze je vertrouwd komt ze graag een knuffel halen, maar bij vreemden zal zij eerst 'de kat uit de boom kijken'. Heyna was in het begin niet zo snel gewend als Goofy - die al direct in het rond liep - zij had zoals veel katten tijd nodig om te wennen. Tevens was zij erg angstig en viel ze je soms aan. Met een hoop geduld en liefde hebben we haar vertrouwen gewonnen en is niets van dit gedrag meer zichtbaar. Goofy en Heyna zijn bij ons gekomen via een herplaatsingssite en komen oorspronkelijk uit Finland. Ons maakt het niet uit, wij zijn blij dat wij hen nu een fijn, onbezorgd thuis kunnen bieden en dat het ons is gelukt hen te laten wennen aan Gibsy en dat zij samen in harmonie met elkaar in één huis leven. Heyna hoeft niet meer gebruikt te worden voor de fok en kan gewoon lekker genieten!