Gedrag en Training

Ook honden verliezen warmte, maar hoeveel nu eigenlijk en is een winterjas wel echt nodig? In dit artikel meer informatie over warmteverlies bekeken door een thermische lens + andere tips rondom de verzorging van je hond tijdens de wintermaanden.

Als we ons storen aan bepaald gedrag van onze hond willen we het liefst een aspirientje oftewel quick fix om van het ‘probleem’ af te zijn. Gelukkig realiseren veel mensen zich inmiddels dat een aspirientje als symptoombestrijder geen lange termijn oplossing biedt. Je behandelt hier enkel de gevolgen van de klachten mee, maar niet het probleem zelf. Maar wat is dan wél een oplossing voor bepaald gedrag?

Help! Mijn hond komt niet als ik roep! Ken je dat? Je roept, maar je krijgt geen respons. Je gaat misschien nog wel harder roepen en nog gebeurt er niets. Heel vervelend uiteraard, maar het kan ook zorgen voor gevaarlijke situaties. Wil jij je hond aanleren 'hier' te komen? Ik kan je daarbij helpen en heb alvast wat praktische tips op een rijtje gezet waar je mee aan de slag kan. Om te werken aan jullie timing, lichaamstaal, energie en meer kun je uiteraard een individuele les boeken.

Is jouw hond bang voor harde geluiden? In dit artikel lees je wat stress en angst doet met het lichaam, hoe je stress kan herkennen en wat jij kunt doen om je hond te helpen. Een aanrader voor iedere eigenaar, maar zeker als je net een pup of herplaatser hebt.

Sloopt jouw hond alles? Vraagt hij continue aandacht of blaft hij alles bij elkaar? Om te begrijpen waarom je hond dit doet is het goed om verder te kijken dan alleen het uiteindelijke gedrag.