Stad & Land wandeling

stadswandeling Leiden, op pad met je hond, wandelroute, plezier voor je huisdier, michelle stuij, stad&land
Warme Glühwein nabij de Burcht

Het is een grijze en koude dag, maar het regent niet. Mensen die mij kennen weten dat ik niet zo lang kan stilzitten. Soms lukt het wel hoor om een dagje te Netflixen op de bank, maar vandaag was zo'n dag dat de onrust weer door mijn lichaam gierde. Het maakt daarbij niet veel uit wat we gaan doen, als we maar iets gaan doen! Ik geef echter wel graag de voorkeur aan wandelen. Hier doe ik Gibsy ook een plezier mee, want als zij mee gaat op uitje moet dit ook in haar belang zijn. Gelukkig is zoonlief mijn nr. 1 wandelpartner en is hij, net als ik, altijd in voor nieuwe ontdekkingen. Manlief sluit zich aan en vindt alles best. Even zitten Googelen en uiteindelijk had een ieder diverse locaties bedacht. Een combinatie van stad & natuur leek ons wel leuk. Maar met al die ideeën werd het lastig om te kiezen. We schreven onze ideeën op kleine briefjes, vouwden deze op en maakten een heuse grabbelbeker. Zoonlief was de gelukkige om te graaien en een briefje uit te kiezen. De overige steden hebben we bewaard voor een volgende keer; dit keer staat Leiden op het programma.

Een veelzijdige wandeling

De route start bij het station van Leiden. Een zeer leuke en afwisselende wandeling die je de hoogtepunten van de Middeleeuwse binnenstad laten zien, je brengt naar mooie (stads-) parken en musea. De Burcht, Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en Hortus Botanicus; allemaal bezienswaardigheden die je op de route tegenkomt. Honden zijn helaas niet toegestaan, maar wij hadden ook niet de behoefte om een bezoek te brengen aan één van bovenstaande bezienswaardigheden, daar wij nog niet zo lang geleden de meeste musea al hebben bezocht. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de gebouwen en tuinen van buitenaf er ook prachtig uitzien. Mijn man is samen met onze zoon nog een bezoek gaan brengen aan de Burcht. Vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de stad en zijn wij in de naastgelegen brasserie neergestreken voor een hapje en een drankje. 

Mag je hond loslopen?

Samengevat een leuke en veelzijdige wandeling met mooie bezienswaardigheden. Je hond dient bijna de gehele route aangelijnd te zijn. In het Van der Werfpark voorbij de Burcht is een klein losloopgedeelte en in het Bos van Bosman kunnen de honden los. Ikzelf wandel altijd met een heupgordel. Hierdoor heb je zelf volop bewegingsvrijheid. In het Heempark zijn honden niet toegestaan, maar als je vanaf hier rechtdoor loopt kom je zo in landgoed Oud Poelgeest (inclusief kasteel). Mijn ervaring is dat veel cafés en restaurants niet moeilijk doen over het meebrengen van hond(-en).

  • Bron:
  • Afstand
    • 10 km
  • Startadres
    • Station Leiden, Stationsplein 3

Download de GPX route

Download
Op pad met de hond in Leiden
groene-wissel-467-leiden.gpx
GPS eXchange bestand 22.0 KB

"Wens je liever een geprinte routekaart? Ga naar de pagina van Groene Wissels en download daar de kaart"

Ook gek op wandelen?

Ben je, net als ik, gek op wandelen? Laat het me weten! Wellicht kunnen we eens samen op pad of kan ik je verder inspireren met leuke wandelroutes en ideeën. Like mijn Facebookpagina of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven.

Wil jij het als eerst weten als er een nieuwe blog beschikbaar is?

Laat je gegevens achter en je ontvangt bericht!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

delen via sociale media wordt op prijs gesteld

Dit artikel is geschreven door Michelle Stuij, overname alleen met toestemming van auteur.

Wens je meer informatie óf heb je vragen? Neem dan contact op via info@pleziervoorjehuisdier.nl of bel 0624871308.


Reactie schrijven

Commentaren: 0